Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Atatürk Kent Ormanı’nı Şehrimize ve Üniversitemize Kazandıranlara Teşekkür
19-07-2021



İşletmesi geçtiğimiz yıl Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine devredilen Üniversitenin Merkez Kampüsünün hemen yanındaki Atatürk Kent Ormanı halkımızla buluşuyor.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi merkez yerleşkesi ile Tekirdağ - İstanbul şehirlerarası yolu (D100) arasında ve Üniversitenin hemen yanında yer alan ormanlık alanın işletmesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi tarafından geçen sene Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü’nden devralınmıştı.

Hemen yanı başındaki bu güzelliği koruyup kollamak ve şehrimize güzel bir mesire yeri kazandırmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP tarafından görevlendirilen Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin başlattığı bu girişimde, COVID-19 salgını süreci dolayısıyla altyapı onarım ve bakım çalışmaları yaklaşık bir yıl sürdü.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak hemen yanı başımızdaki bu ormanlık alanın atıl kalması bizim için üzücüydü. Yaptığımız bu girişim ile alanda yer alan ağaçların da korunacak olması sevindiricidir. Kontrollü normalleşme döneminde sosyal mesafe kurallarını da dikkate alarak Tekirdağlı hemşerilerimize tabiatla iç içe böyle güzel bir mekânın imkânlarını sunmak bizim için gurur vesilesidir”  diyerek halkımıza ve şehre böyle güzel bir yeri kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Rektör ŞAHİN ayrıca “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak Atatürk Kent Ormanı’nı şehrimize ve üniversitemize kazandıran Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP Hocamıza şükranlarımızı arz ederiz. Halkımıza hizmet hususunda başlattığımız bu girişimde ormanlık alanın Üniversitemize tahsisinde bizlere destek olan Tekirdağ Valisi Sayın Aziz YILDIRIM’a, Tekirdağ Milletvekili Sayın Mustafa YEL’e ve Tekirdağ Milletvekili Sayın Çiğdem KONCAGÜL’e, Tekirdağ Vali Yardımcısı Sayın Murat EREN’e, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Sayın Cüneyt YÜKSEL’e, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Sayın Hikmet ATA’ya, Kapaklı Belediye Başkanı Sayın Mustafa ÇETİN’e, Hayrabolu Belediye Başkanı Sayın Osman İNAN'a, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Sayın Mestan ÖZCAN’a, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cengiz GÜNAY’a, Tekirdağ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Osman SARI’ya, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın İzzet VOLKAN’a, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Süleyman KOZUVA’ya, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sayın Sezai ÇETİN'e, AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve İmpaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa BAHAR’a, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ile Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü’ne ve emeği geçen herkese şahsım ve Üniversitem adına ayrıca şükranlarımızı sunarım” şeklinde konuştu.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2




>