Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 2023 Yılı GreenMetric (Yeşil Üniversite) Endeksi - Dünya Üniversite Sıralamasında Yer Aldı
09-12-2023

2023 yılı GreenMetric (Yeşil Üniversite) Endeksi - Dünya Üniversite Sıralamasında bu yıl ilk kez başvuru yapan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi de yer aldı.

2010 yılından beri Endenozya Üniversitesi tarafından başlatılan yeşil kampüs ve çevresel sürdürülebilirlik üzerine bir sıralam olan UI GreenMetric’te Dünya Üniversite Sıralaması 6 kriterdeki 39 gösterge aracılığıyla, üniversitelerin çevresel taahhütleri ve girişimlerine göre gerçekleşiyor.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi başvuru yaptığı ilk yılda Türkiye’den katılan 98 devlet ve vakıf üniversitesi içinde 74. sırada yer alırken, dünyanın birçok ülkesinden başvuru yapan üniversiteler arasında ise 850. sırada yer aldı.