NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Atatürk’ün Sevdiği Eserleri Seslendirdi
17-11-2018

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından Atatürk’ün ölümünün 80. yılı ve Atatürk Haftası sebebiyle “Atatürk’ün Sevdiği Eserler Konseri” düzenledi.

Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen konseri akademik ve idari personel, öğrenciler ve Tekirdağlı sanatseverler izledi.

Atatürk’ün çeşitli fotoğraflarından oluşan görsel şölen eşliğinde gerçekleşen konserde, NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda Göksu tarafından yönetilen sanatçıların sergilediği performans izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Konserin birinci kısmında Konservatuvar Öğretim Elemanlarından oluşan saz heyetine solistler eşlik etti. Bu bölümde Dr. Öğr. Üyesi Arda Göksu da güftesi Namık Kemal’e ait olan “Olmaz İlaç Sine-i Sad Pareme” adlı eseri seslendirdi. Diğer solistlerin performanslarıyla devam eden konserin ikinci kısmında ise Türk Müziği Devlet Konservatuvarı İcra Heyeti seslendirdiği dört eserle izleyicilerden yoğun alkış aldı.