Meslek Yüksekokulumuz’da ‘Sağlık Güvencesi’ Eğitimi
16-10-2024



Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Çerkezköy Şubesi tarafından Çerkezköy Meslek Yüksekokulumuz’da düzenlenen programda, öğrenciler çalışma hayatında sağlık güvencesinin önemi ve iş kazalarına ilişkin bilgi verildi.

SİGORTASIZ ASLA ÇALIŞMAYIN

SGK Çerkezköy Şube Müdür Yardımcısı Bayram ALTAŞ’ın sunumuyla gerçekleşen programda, sağlık güvencesiz çalışmanın işgörene hem kısa vadede hem de uzun vadede ciddi kayıplar yaşattığını vurgulayan ALTAŞ “Sigortasız çalışan bir işçi başta sağlık sistemi olmak üzere bir çok imkandan yararlanamaz. Ayrıca emeklilik sürecinin de gecikmesine yol açar. Tüm bunların yanısıra, bu kayıtdışı istihdam, devletin de ekonomik kayıplar yaşamasına neden olur.” Bilgisini vererek, çalışma hayatında sağlık güvencesiz çalışmamaları uyarısında bulundu.

 

MESLEK HASTALIKLARI VE İŞ KAZALARI

Çalışma hayatında meydana gelen iş kazaları ve yaşanan meslek hastalıkları hakkında da öğrencilere bilgi veren SGK Çerkezköy Şube Müdür Yardımcısı Bayram ALTAŞ, iş kazalarına maruz kalan çalışanların hem işveren hem de devlet nezdinde yararlanabilecekleri hakların bulunduğuna dikkat çekerek “Çalıştığınız işyerinde, karşılaşabileceğiniz her türlü kaza iş kazası olarak tanımlanır. Ofis ortamında, raftan başınıza düşen bir kitaptan, ölümle sonuçlanan ağır vakalara kadar, işin doğası veya ihmal nedeniyle karşılaşacağınız tüm olumsuzluklar bu tanım içerisine girer. İnşallah bu tip olumsuzluklarla hiç karşılaşmazsınız ama karşılaşırsanız da size tanınan hakları sonuna kadar takip ve talep edin.” Bilgisini verdi.

BİRÇOK KONUDA BİLGİ VERİLDİ

Sigorta türleri, sahte sigortalılık, sigorta prim teşvikleri ve meslek hastalıkları hakkında da öğrencilere detaylı bilgi veren ALTAŞ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi’nin ‘ALO 170’ hattıyla 24 saat hizmet verdiğini ifade ederek, “Karşılaştığınız haksızlık veya usülsüzlükleri bu hattan kurumumuza aktarabilirsiniz.” Şeklinde konuştu.

SORULARI YANITLADILAR

Program, SGK Çerkezköy Şube Müdürü Mehmet KOÇAK ve Müdür Yardımcısı Bayram ALTAŞ’ın, öğrencilerden gelen soruları yanıtlaması ile son bulurken, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Emel DEMİR de, konuklara verdikleri önemli bilgiler için teşekkür etti.

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>