Jandarma Teşkilatını Ağırladık
09-10-2024



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve İl Jandarma Komutanlığı’nın organizasyonuyla Çerkezköy Meslek Yüksekokulumuz da gerçekleştirilen organizasyona, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Muhammet Süleyman Rüzgar, Jandarma Teğmen Büşra Yücel, Jandarma Astsubay Üstçavuş Nurten Korkmaz, Jandarma Astsubay Üstçavuş Ayşe Türk, Jandarma Astsubay Üstçavuş Kübra Duman, Jandarma Astsubay Üstçavuş Ümit Çördük, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Emre Çakal ve Jandarma Astsubay Çavuş Kübra Şahinli katılarak, Jandarmanın görev alanları hakkında bilgi verdi.

ASKERİ PERSONEL OLMA SÜRECİNİ ANLATTI

Askeriye’ye personel alım süreçleri hakkında bilgi veren Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Muhammet Süleyman Rüzgar, askeri personel olmanın kıvancına vurgu yaparak “Her mesleğin kendi iç bünyesinde mutlaka zorlukları vardır. Bizim teşkilat bünyemizde de, yüksek görev bilinci ve sorumlulukların getirdiği zorluklar illaki vardır. Ama bu kıymetli teşkilatın bir mensubu olmanın verdiği kıvanç, tüm zorlukların üzerinden kolaylıkla gelmenizi mümkün kılar. Aranızda askeri personel olmayı arzulayan arkadaşlar varsa, birlikte çalışmaktan mutluluk duyarız.” İfadelerini kullandı.  

ÖĞRENCİLERİN SORULARI YANITLANDI

Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Muhammet Süleyman Rüzgar’ın konuşmasının ardından diğer askeri personel de tek tek söz alarak, Jandarma Komutanlığı bünyesinde çalıştıkları birimlere ilişkin öğrencilere bilgi verdiler. Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Özgün GEYİKTEPE de, Yüksekokul’un, asayiş açısında Jandarmanın görev bölgesinde olduğunu anımsatarak “Öğrencilerimizin karşılaşacakları muhtemel olumsuzluklara karşı, çekinmeden jandarmaya başvurmasını sağlamak, Yüksekokul’dan mezun olduktan sonra askeri personel olmayı hedefleyen öğrencilerimizin izleyecekleri süreci öğrenmeleri açısından çok verimli bir program oldu. Katılımlarından dolayı tüm komutanlarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

ARAÇ VE EKİPMANLAR TANITILDI

Öğrencilerin sorularının yanıtlanması ile son bulan programda ayrıca jandarmanın kullandığı araç ve ekipmanlar da öğrencilere tanıtıldı.        

    

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9

Haberler & Duyurular
Arşiv



>