Gökbahçe Projesinin Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasındaki Başarısı
11-05-2017



Dask'ın üçüncüsünü düzenlediği Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması, 2017 Üniversitemiz Gökbahçe isimli proje ile  katılmıştır.

Danışmanlığını Öğretim Görevlisi Ahmet Bal’ın üstlendiği Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü ve Çorlu Mühendislik Fakültesi  İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan ekip Yarışmaya katılan 85 takım arasından önce finale kalan ilk 28 takım arasına girmiş ve maket performansı sergileme hakkı kazanmıştır.

7,8,9 mayıs tarihleri arasında düzenlenen ;Sunum, maket performansı(sarsma deneyi),mimari ve yıllık gelir, deprem maliyeti gibi detaylı değerlendirmelere tabi tutulan Dask depreme dayanıklı bina tasarımı yarışmasında 28 ekip arasından ; Bu sene ilk defa yarışmaya dahil olan ekbimiz Gökbahçe isimli bina maketinin gösterdiği üstün deprem performansı ile değerlendirmeler sonucunda 85 takım arasından  7. sırada yer almıştır.

3.aşamada gerçekleşen sarsma deneyleri sonrası; 2450 yıl periyoda sahip 3. deprem sonrasında maketimiz minimum hasarlar ile ayakta kalarak başarılı bir tasarım olduğunu kanıtlamış olan Gökbahçe ; İleri ki dönemlerde katılacak ekiplerimiz için hem iyi bir örnek hem de kazanılacak başarıların yol göstericisi olma niteliğine sahip.

 TAKIM ÜYELERİ

 Selin KOCA                 MİMARLIK 3.SINIF

Veysel ŞAHİN              MİMARLIK 3.SINIF

Cüneyt BAŞARAN      MİMARLIK 3.SINIF

Emre UÇUK                İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ 4.SINIF

Fatih Emre AYDIN      İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ 4.SINIF

İrem YILMAZER        İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ 4.SINIF

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5




>