Gençlik ve İrade Eğitimi Konferansı NKÜ’de Gerçekleşti
07-01-2022



‘Gençlik ve İrade Eğitimi’ konulu konferans Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Topluluğu’nun ev sahipliğinde gerçekleşti.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Topluluğu, Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Diyanet Vakfı, TUDER, TÜGVA, Cihannüma ve İlim Yayma Cemiyetinin katkılarıyla düzenlenen konferansın konuşmacısı Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halis AYDEMİR oldu.

Konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İPEK, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Somalili öğrenci İbrahim ADEM’in okuduğu Kuranı Kerim tilaveti sonrası selamlama konuşmalarına geçildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ gerçekleştirdiği konuşmada katılımcılara hoş geldiniz diyerek, “Etkinliğimizde asıl ev sahibi sizlersiniz” dedi. İl Müftüsü İsmail İPEK de bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Sivil Toplum Kuruluşları adına da Cihannüma Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Ali GÜMÜŞ bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Ardından Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halis AYDEMİR’in konferansına geçildi. Prof. Dr. Halis AYDEMİR, konuşmasında irade sahibi canlılar olarak bizler ile nesne arasındaki farka değinerek başladığı konuşmasında “Cenabı Allah kullarının çok olmasını değil, şükretmesini bilenlerin kendi iradeleri ile ona yönelmelerini istedi ve baskıyı yasakladı. Eğer irade söz konusu olmasaydı zaten Allah herkesi iman sahibi yapardı” dedi ve “Tek kişilik bir hayatı yaşıyoruz. O nedenle başkalarını bilemeyiz. Cenabı Hakkın bize fark ettirdiği her şey bizi ona çağırıyor. Ama iradeyle ve sevgiyle çağırıyor” sözlerine yer verdi.

Konferansın ardından günün anısına konuşmacı Prof. Dr. Halis AYDEMİR’e takdimde bulunuldu.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15




>