Fatih Anadolu Lisesinden Üniversitemize Ziyaret
15-03-2023

Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Ziraat Fakültesini ziyaret ederek akademisyenlerden bilgiler aldılar ve kampüsü gezdiler.

Gezi kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Feyza Çağla ORAN koordinasyonunda Arş. Gör. Dr. Dilek ERDEN, Arş. Gör. Öznur AKDUMAN YILMAZ ve Arş. Gör. Mehmet Emin ÜNLÜ tarafından bölümler hakkında tanıtıcı bilgiler verildi. Öğrenciler ayrıca Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN ile de sohbet etme fırsatı yakaladılar.

Daha sonra öğrenciler Fen Edebiyat Fakültesi Fizik, Kimya ve Biyoloji laboratuvarlarını Doç. Dr. Duygu YAŞAR ŞİRİN, Arş. Gör. Dr. Pınar BULUT ve Arş. Gör. Dr. Deniz CEYHAN öncülüğünde gezdiler.

Gezinin son bölümünde Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Başkanı Prof. Dr. H. Ersin ŞAMLI, Öğr. Gör. Kayahan YILMAZ ve Arş. Gör. Kadir ERTEN tarafından Ziraat Fakültesi tanıtıldı.

26 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen gezide öğrenciler laboratuvarlardaki cihaz ve malzemeleri incelediler. Yetkililer tarafından öğrencilere puanlar, bölümlerdeki dersler, sunulan olanaklar, derslerin müfredatları ve mezun olan öğrencilerin kariyer ve iş olanakları hakkında bilgiler verildi. Ayrıca üniversite hakkında tanıtıcı bilgiler verilerek, öğrencilerin üniversite ile ilgili soruları yanıtlandı.

Ziyaret sonunda öğrenciler, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini tanımaktan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.