Gıda Mühendisliği Bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Göksel TIRPANCI SİVRİ, Avrupa Birliği tarafından desteklenen European Cooperation in Science and Technology (COST) programı kapsamında yürütülen CA24111 – ENFiber COST Aksiyonu, Avrupa’nın gıda işleme atıklarının sürdürülebilir liflere dönüştürülmesini hedefleyen projenin çalışma gruplarına resmi olarak kabul edildi. ENFiber, gıda yan ürünlerinin atık olarak değerlendirilmesi yerine yüksek değerli liflere dönüştürülmesini amaçlayan yenilikçi ve çevreci bir girişimdir. Öğretim üyemiz projede WG1 (Lif Kaynaklarının Belirlenmesi ve Fizibilite Analizi), WG2 (Ekstraksiyon Yöntemleri ve Optimizasyon), WG4 (Ekstrakte Edilen Liflerin Biyoaktif Potansiyeli) ve WG6 (Ürün Geliştirme ve Endüstriyel Uygulamalar) çalışma gruplarında yer alacak. Bu kapsamda, gıda işleme atıklarından elde edilen liflerin tanımlanması, sürdürülebilir ekstraksiyon süreçlerinin geliştirilmesi ve endüstriyel uygulamalara yönelik ürünlerin tasarlanmasına katkı sağlayacaktır.
Doç. Dr. Göksel Tırpancı Sivri’yi tebrik eder, bu önemli projedeki çalışmalarında başarılar dileriz.
Tıklayınız. ...
Tıklayınız ...
Tıklayınız. ...
Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Vezir HARMAN'ın babası Beşir HARMAN vefat etmiştir. Cenazesi&...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...