Doç. Dr. Fatma Coşkunʼun danışmanlığında yürütülen doktora tezi patent almış ve TEKNOFEST 2025ʼte sergilenmiştir Yeni



 

Gıda Mühendisliği Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Fatma Coşkun danışmanlığında yürütülen doktora tezi kapsamında geliştirilen çalışma patentle korunmaya hak kazanmış ve TEKNOFEST 2025’te “Antifungal Aktiviteye Sahip Fonksiyonel Ekşi Maya ve Üretim Yöntemi” başlığıyla sergilenmiştir.

Bu yenilikçi çalışmada Lactocaseibacillus rhamnosus E-106 isimli laktik asit bakterisi kullanılmış olup, ekmekte küflenmenin geciktirilmesine yönelik önemli bulgular elde edilmiştir.

Hocamızı tebrik ederiz.

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0