Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) Etkinlik Duyurusu
24-03-2023

Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA)'nın göndermiş olduğu duyuru metni aşağıda sunulmuştur:

Saygıdeğer Akademisyenler,

BWSE FOR2030 (Paydaşların Gözüyle 2030 yılına dek Yenilikçi, Kapsamlı ve Entegre Avrupa Yüksek Öğretim Alanı (EHEA))" proje konsorsiyumu adına, üçlü akran etkileşimi ile öğrenme faaliyetinden (PLA) oluşan bir serinin ikincisine katılmak için başvuru çağrısının açıldığını duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz.

2020 Roma Bakanlar Konferansı sırasında yükseköğretim bakanları, 2030 yılına kadar sürdürülebilir, uyumlu ve barışçıl bir Avrupa'nın temelini oluşturan kapsayıcı, yenilikçi ve birbiriyle entegre bir Avrupa Yükseköğretim Alanı (EHEA) inşa etme taahhütlerini dile getirdiler. Bu nedenle, Erasmus+ eş-finansmanlı projenin "2030'a kadar yenilikçi bir EHEA'ya doğru" konulu ikinci akran etkileşimi ile öğrenme faaliyeti, katılımcıları aşağıdaki etkinliklere davet ederek bu vizyonun uygulanmasını desteklemeyi amaçlamaktadır:

• Karşılıklı öğrenme etkinlikleri ve pratik alışverişinde bulunmak;
  • Mevcut zorluklara yönelik potansiyel çözümleri belirlemek;
  • Bologna Süreci'nin uzun vadede etkinliğini desteklemek için somut tavsiyelerin formüle edilmesine katkıda bulunmak.

Bu etkinlik, Hırvatistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı'nın ev sahipliğinde 20-21 Nisan 2023 tarihlerinde Hırvatistan'ın Zagreb kentinde gerçekleştirilecektir. Etkinlik, ilgili bakanlıkların (yani yükseköğretimi kapsayan), yükseköğretim kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının, öğrencilerin ve EHEA ülkelerinden politika yapıcılar ve yükseköğretim uzmanları gibi diğer yükseköğretim paydaşlarının temsilcilerine açıktır. En fazla 18 katılımcı, 30 Mart'a kadar açık olan bir başvuru çağrısı yoluyla seçilecektir.

Başvurular öncelikle muhtemel katılımcının etkinlik temasıyla ilgili deneyim düzeyine göre değerlendirilecektir. Organizatörler ayrıca seçilen katılımcılar arasında cinsiyet, coğrafi ve kurumsal profil açısından denge sağlamaya çalışacaktır.

Potansiyel başvuru sahiplerine kolaylık sağlamak için başvuru formunun bir özeti mevcuttur; ancak, yalnızca çevrimiçi form aracılığıyla alınan başvurular dikkate alınacaktır.

Bu etkinlik ücretsizdir. Yükseköğretim öğrencisi olan ve başvuru çağrısı yoluyla seçilen en fazla dört katılımcının seyahat ve konaklama masrafları proje kapsamında karşılanacaktır. Diğer tüm katılımcıların seyahat ve konaklama masraflarını kendilerinin karşılaması gerekmektedir.
Sorularınız için lütfen helene.peterbauer@eua.eu adresine e-posta gönderin.

Saygılarımla,

Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA)

(BWSE FOR2030 proje konsorsiyumu adına)

Başvuru Linki