Alternatif YemBitkisi Acı Bakla Türlerinin Üretimi Geliştirilmesi ve Pazarlama Konusunda İşbirliği Protokolü İmzalandı
03-03-2021



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi bölgeye hizmet anlayışıyla, kent dinamikleri ile ortak projeler hayata geçirmeye devam ediyor.

Üniversitemiz, “Alternatif Yembitkisi Acı Bakla Türlerinin Üretimi Geliştirilmesi ve Pazarlama” konusundaki çalışmalarını Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Önder Çiftçi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ile işbirliği protokolü imzalayarak resmileştirdi.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen protokole Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay ÖCAL ve Önder Çiftçi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı İmdat GÜNGÖR imza atarken, törende Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Şube Müdürü Abdurrahman ERDOĞAN da bulundu.

İmzalanan protokol ile acı bakla bitkisinin tarımsal desteklenme sistemine entegre edilmesi çalışmalarının gerçekleştirilmesi, acı bakla türlerinden farklı proseslerle üretilmiş yemlerin farklı hayvan türlerinde kullanımına yönelik araştırma ve geliştirme demonstrasyon işlemlerinin tespit edilmesinin yanı sıra acı bakla konusunda yapılacak her türlü ıslah ve iyileştirme çalışmalarının yürütülmesi amaçlanıyor.

Törende konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, üniversitelerde üretilen bilgilerin, diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla gerçekleştirilen ortak projeler aracılığıyla kampüs sınırlarını aşarak üretime katkı sağlamasının önemine değinerek imzalanan bu protokolün Üniversitemize, Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Önder Çiftçi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi başta olmak üzere Bölgemize ve Ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

 





>