AMON-RA Formula G Yarışlarına Katıldı
03-09-2014



TÜBİTAK alternatif enerjili araçlar konusunda kamuoyunda farkındalığı yükseltmek, alternatif enerji teknolojilerinin yaygın kullanımı için gerekli beyin gücü ve bilgi birikiminin oluşmasını sağlamak üniversite öğrencilerini teorik bilgilerini takım çalışmasıyla başta güneş olmak üzere ve temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışacak ürünler ortaya koymaya özendirmek üzere 2005 yılından beri Formula G Güneş Arabaları Yarışı düzenlemektedir.

62 takımdan oluşan yaklaşık bin 800 öğrencinin katılımıyla düzenlenen Formula G yarışlarını da içeren Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında Üniversitemizin Güneşin oğlu takımının AMON-RA isimli aracı 11. oldu.

Yarışmalara Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak, TÜBİTAK Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, Genel Sekreter Arif Koyuncu ve üst düzey yöneticiler katıldı.

Yarışlarda Üniversitemizin Güneşinoğlu takımını ziyaret eden Bakan Fikri Işık Türkiye’nin teknoloji alanında önemli mesafeler kat ettiğini, enerji ve otomobilin Türkiye'nin yumuşak karnı olduğunu söyledi. Enerjide tamamen dışa bağımlılığın söz konusu olduğuna ve Türkiye'deki her 100 otomobilden 80'inin ithal edildiğine dikkati çeken Işık, bu alanlarda mutlaka çok ciddi yatırım ve Ar-Ge faaliyeti yürütülmesi gerektiğini anlattı.

1kW batarya kapasitesi ve 3kW motor gücüne sahip olan ve Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde Formula G kategorisinde gerçekleştirilen yarışlarda 11. olmaya hak kazanan Güneşinoğlu takımı 20 kişilik öğrenci ve öğretim üyesi kadrosu ile 2 yıldır bu alanda yarışlara katıldığı belirtildi.

Güneşinoğlu ekibi AMON-RA’yı geliştirerek daha büyük başarılara imza atmak istediklerini söylediler.

Danışmanlığını Doç.Dr.İlker H Çelen’in yaptığı Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında 11.’liği elde eden Güneşinoğlu takımında Yrd.Doç.Dr. Erdal Kılıç, Yrd.Doç.Dr.M Recai Durgut,   Yrd.Doç.Dr.Soner Çelen, Yrd.Doç.Dr.Aytaç Moralar, Arş.Gör.Eray Önler, Öğrencilerden Murat Nas, Cansu Öztürk, Buse Çakır, Ali Gül, Ceylan Omaz, Yeşim Tüfekçi, Bahar Diken, Uğur Çiçek, Uğur Uygur, Süleyman Süner, Kadir Örel, Çağatay Özer Şengül, Oğuzhan Albayrak, Semih Şahin, Ferhat Servi, Kübra Uzun bulunuyor. 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>