15 Temmuz Darbesine Giden Süreçte Darbeler Tarihi-Darbe Teşebbüsü Günü Yaşananlar, Darbe Bastırıldıktan Sonra Yaşananlar, Şehit ve Gazileri Anma Programı Gerçekleşti
19-07-2019

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinin konuşmacı olarak katıldığı “15 Temmuz Darbesine Giden Süreçte Darbeler Tarihi-Darbe Teşebbüsü Günü Yaşananlar, Darbe Bastırıldıktan Sonra Yaşananlar, Şehit ve Gazileri Anma Programı” gerçekleşti.

Anma programına Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail YILMAZ, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. İsmail YILMAZ, “Ülkemiz için sıkıntılı olan bir dönemin anlatıldığı bu programda emeği geçen herkese öncelikle teşekkür ediyorum. 15 Temmuz gecesi millet olarak büyük bir endişe yaşadık ve darbeye karşı direnen vatandaşlarımız sayesinde demokrasi savaşını bir kez daha kazandık. 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit ve gazi olan vatanseverlerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum ve Allah bir daha ülkemize böyle bir olay yaşatmasın diyorum” sözlerini kaydetti.

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mahmut Recep KELEŞ, Öğr. Gör. Nuran KOLTUK ve Arş. Gör. Dr. Ökkeş NARİNÇ’in konuşmacı olarak bulunduğu programda Türklerin Anadolu’ya yerleşmesi, 1016 ‘dan 2016’ya kadar Anadolu’daki 1000 yıllık hakimiyetin 15 Temmuz 2016 tarihinde yıkılmaya çalışılmasını, Osmanlı Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti döneminde yapılan sivil ve askeri darbelerin ülke ekonomisine ve sosyal yapısına olan zararları ve 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi yaşananlara değinilerek, o gece şehit olan vatanseverler bir kez daha anıldı.