‘Bir Hayat Rehberi KUR’AN’ Konferansı Düzenlendi
09-05-2024



Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi ve Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fatih ÇOLLAK’ın konuşmacı olduğu, “Bir Hayat Rehberi KUR’AN” isimli konferans düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Tekirdağ Vergi Mahkemesi Başkanı Halil GÜNDÜZ, İl Müftü Vekili Yusuf BEKTAŞ, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri, İl Müftülüğü yetkilileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN: “Öncelikle dün, katil İsrail’e karşı ABD’de başlayan ve tüm dünyaya yayılan barışçıl protestolar dolayısıyla eğitim-öğretim hakkı engellenen öğrencilere destek için tüm sağduyulu insanların yapacağı gibi biz de akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte Kampüsümüzde gerçekleştirilen Çadırlı Eylem ile destek verdik ve desteğimizi devam ettireceğiz. Bu soykırımı, Yükseköğretim Kurumları olarak, Üniversitemiz olarak lanetliyoruz. En kısa zamanda bu vahşetin sona ermesini diliyoruz.” dedi.

Konuşmasının devamında Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN: “İslam hoşgörü dini. Dr. Fatih ÇOLLAK Hocamız, Kur’an-ı Kerim’imiz üzerine Türkiye’deki en büyük ilim sahiplerinden. Kendisi iyi bir mütefekkir, duayen. Büyük Kurra Hafızlarından Dr. Fatih ÇOLLAK Hocamızı Üniversitemizde ağırlamaktan son derece mutluyuz. İnşallah bu program hayırlara vesile olur.” ifadelerine yer verdi.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN konuşmasında: “İl Müftülüğümüz ile birlikte hem halkımızı aydınlatmak hem öğrencilerimizi doğru bir şekilde bilgilendirmek için çok uzun bir süredir Türkiye’nin duayen Hocalarını bularak, Üniversitemize teşriflerini sağlamaya, sizlerle buluşturmaya çalışıyoruz. Konu çok önemli tabii ki; Kur’an-ı Kerim, hayatımızın merkezinde yer alan, bizim baş ucu rehberimiz. Çok kıymetli Dr. Fatih ÇOLLAK Hocamız bu alanda gerçekten duayen bir isim; davetimizi kabul edip teşrif ettiği için çok teşekkür ederim. Müftülüğümüze de bu programın gerçekleşmesindeki iş birliklerinden ötürü ayrıca çok teşekkür ederim.” dedi.

Konferansın konuşmacısı Dr. Fatih ÇOLLAK: “Dünyamız, şiddet, yoksulluk ve eşitsizlik gibi birçok sorunla karşı karşıyadır. Bu sorunları çözmek için bilgelik ve ahlaki rehberliğe ihtiyacımız var. Kur'an'ın mesajı bu sorunları çözmemize yardımcı olacaktır.” sözlerine yer vererek Kur'an'ın rehberliğine hayatımızın her alanında ihtiyacımızın olduğuna dikkat çekti.

Program takdim ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15
Namık Kemal Üniversitesi16
Namık Kemal Üniversitesi17
Namık Kemal Üniversitesi18




>