İŞKUR Kampüs Hizmetlerinin Sunulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü İmzalandı
25-11-2020



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü arasında ‘İŞKUR Kampüs Hizmetlerinin Sunulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü’ imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleşen imza töreninde Üniversitemiz adına protokolü Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN imzalarken, İŞKUR adına da İl Müdürü Yaşar ESEN imzaladı.

İmzalanan bu protokolle, Üniversite bünyesindeki Kariyer Merkezi içerisinde oluşturulacak ‘İŞKUR Kampüs’lerde, İŞKUR’da görevli İş ve Meslek Danışmanları aracılığıyla öğrencilere işgücü piyasası, kurum faaliyetleri, iş arama becerileri, işverenle mülakat ve görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama gibi konularda bilgilendirme faaliyetlerinde bulunmak; öğrencilerin mesleki deneyimlerinin artırılmasına, teorik bilgilerinin uygulama yapılarak geliştirilmesine yardımcı olmayı amaçlayan İşbaşı Eğitim Programı gibi aktif işgücü hizmetlerinden yararlanabilmelerine yardımcı olmak amaçlanmaktadır.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “İki kurumun iş birliği, geleceğimiz olan öğrencilerimiz için fayda üretmektedir. Bu iş birliklerinin artarak devam etmesi temennisiyle, imzalanan protokolün hayırlı olmasını dilerim” dedi. İl Müdürü Yaşar ESEN de “İstihdamı artırmak kadar, istihdamın kalitesini de artırmalıyız. İş arayana doğru iş, işveren için de doğru eleman sağlamak için ‘İŞKUR Kampüs’leri oluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3




>