Ziraat Fakültesi 2021-2022 Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
18-01-2022

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi 2021-2022 yılı Akademik Genel Kurul Toplantısı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER, Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen ARAT, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Murat DEVECİ ve Prof. Dr. Murat TAŞAN, Ziraat Fakültesi Sekreteri Ayla PİLATİN ile Ziraat Fakültesi akademik ve idari personeli katıldı.

Akademik Genel Kurul Toplantısında ilk olarak Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen ARAT akademik yıl değerlendirilmesi, eğitim-öğretim faaliyetleri ve idari faaliyetler hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Dekan Prof. Dr. Sezen ARAT sunumunda, 2021 yılı içerisinde gerçekleştirilen Ziraat Fakültesi akademik ve idari faaliyetleri ile ZiraatBİYOTEK ve Fakülte Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği kapsamındaki faaliyetler hakkında detaylı bilgiler aktardı ve akreditasyon süreci ile birlikte ihtisaslaşma hususunda bilgiler verdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ise Ziraat Fakültesi 2021-2022 Akademik Kurul Toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında, Ziraat Fakültesinin Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin kurucu ve değerli bir fakültesi olduğunu, çok değerli akademisyenlerin görev aldığını, ülkemize ve bilhassa Trakya Bölgesine tarımsal konularda önemli katkılarda bulunduğunu, örnek bilimsel faaliyetlerin gerçekleştirildiğini ifade etti. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasında “Köklü Ziraat Fakültemiz, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak bizim çıkış noktamız ve bu alanda ihtisaslaşmak istiyoruz” dedi. Rektör ŞAHİN ayrıca, URAP gibi amacı yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirmek olan listelerde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin adını üst sıralara taşıyabilmek için tüm öğretim elemanlarımızın daha yoğun çalışarak, SCI indeksi düzeyinde akademik yayınlarını arttırmalarına vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından Ziraat Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları ve Fakülte Yöneticilerinin, Ziraat Fakültesi öğretim elemanları ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunduğu bölüm ile devam etti. Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.