Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretim Merkezi Yöneticileri Koordinasyon Toplantısı Ankara’da Gerçekleştirildi
15-03-2024



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Uğur ÖZGÜR'ün de katıldığı Yunus Emre Enstitüsü (YEE) himayelerinde ‘Türkçe Öğretim Merkezi Yöneticileri Koordinasyon Toplantısı’ Ankara'da gerçekleştirildi.

Dilin öneminin vurgulandığı ve Türkçe'nin gelişmesi için her alanda kullanılması gerektiğinin belirtildiği toplantının açılış konuşmalarını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar ÇAM ve YEE Başkanı Prof. Dr. Şeref ATEŞ yaptı.

Bakan Yardımcısı ÇAM, Türkçe eğitiminin giderek geliştiğini, Türk ekonomisi, ticareti, siyaseti, diplomasisi ve ülkenin uluslararası etkinliği arttıkça Türkçenin kullanımıyla ilgili taleplerin de çoğaldığını ifade etti.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref ATEŞ de gerçekleştirdiği konuşmasında “Türkçeye ve Türkçe öğretimine destek olmak amacıyla destek paketi açıklamak istiyoruz. Yunus Emre Enstitüsü olarak birlikte ya da TÖMER’ler olarak geliştireceğimiz tüm projelere maddi destek vereceğiz. Böylelikle de bulunduğunuz üniversitelerdeki çalışmaları yerinde teşvik etmiş olacağız,” ifadelerini kullandı.

Toplantıda “Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Mevcut Durum”, “Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Hedefler, Planlar, Stratejiler ve Yaklaşımlar”, “Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Yunus Emre Enstitüsü ve Akademi Arasındaki Koordinasyona Yönelik Stratejiler” başlıkları ele alındı.

Üniversitemiz TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Uğur ÖZGÜR, koordinasyon toplantılarının TÖMER'leri geliştireceğini ve Yunus Emre Enstitüsü ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi TÖMER arasında ortak çalışmaların gerçekleşmesi adına temaslarda bulunduklarını ifade etti.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8

Haberler & Duyurular
Arşiv



>