Trakya Kariyer Fuarı’nda Rektörler Buluşması
24-03-2022



T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğü ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde organize edilen Trakya Bölgesel Kariyer Fuarı’nın (TRAKYAKAF) ikinci gün etkinliklerinde, rektörler buluşması paneli gerçekleşti.

Moderatörlüğünü Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in yaptığı rektörler buluşmasına Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Bandırma Onyedi Eylül Rektörü Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Okhan AKDUR konuşmacı olarak katıldı.

NKÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Trakya Kariyer Fuarı’na ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, aynı zamanda Trakya Üniversiteler Birliği’nin (TÜB) üyesi olan paydaş üniversitelere, fuara katkıları için teşekkür etti. Trakya Üniversiteler Birliği’nin (TÜB) faaliyetlerinden bahseden Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “birlikten güç doğar” prensibiyle çalıştıklarını ve esas amaç olarak birlik bünyesindeki üniversitelerin daha kaliteli eğitim verebilmesine odaklandıklarını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in ardından panelin ilk konuşmasını gerçekleştiren TÜB Dönem Başkanı ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Trakya Üniversiteler Birliği’nin 10. Yılını kutladıklarını ifade ederek, bu sene TÜB olarak 33 etkinlik yapmayı planladıklarını belirtti. Trakya Kariyer Fuarı’na katılımın her geçen gün arttığına vurgu yapan Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, fuarın düzenlenmesinde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin olmasının çok önemli olduğunu ve bu sayede yerel veya bölgesel firmaların yanı sıra, çok büyük çaptaki firmaların da fuara katılımının mümkün olduğunu belirtti.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün ardından söz alan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Okhan AKDUR, Trakya Üniversiteler Birliği’nin önemine değinerek başladığı konuşmasında, TÜB’ün sadece eğitim, öğretim veya toplantı değil, aynı zamanda sosyal faaliyetler anlamında da iddialı çalışmalar içinde olduğunu kaydetti. Trakya Kariyer Fuarı’na çok yüksek oranda bir katılım olduğunu gözlemlediklerini söyleyerek, Fuar’ın organize edilmesinde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin yanı sıra Trakya Üniversiteler Birliği’nin de çok katkısı olduğunu belirtti.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, konuşmasında Trakya Bölgesel Kariyer Fuarı’nın ülke çapında çok büyük firmaları ziyaretçilerin ayağına getirerek, öğrenciler ve mezunlar için inanılmaz bir fırsat yarattığının altını çizdi. Prof. Dr. TABAKOĞLU, günümüzde bilimin çok hızlı ilerleme kaydettiği söyleyerek, gelecekte mesleklerin ve sektörlerin değişeceğini ve gençlerin de bu gelişmeleri ön görerek kendilerini ona göre hayata hazırlamaları gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Panelin son konuşmacısı olan Bandırma Onyedi Eylül Rektörü Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR ise, genç bir üniversite olarak TÜB üyesi üniversitelerin tecrübelerinden çok istifade ettiklerini belirterek, üniversite rektörlerine teşekkür etti. Üniversitelerin asli görevi olan eğitim vermek dışında üniversite-sanayi işbirliğinin de oldukça önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. ÖZDEMİR, öğrencilerin iş yaşamını tanıması açısından kariyer fuarlarının işlevlerine dikkat çekti.

Panelist Rektörlerin ardından tekrar söz alan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Trakya Üniversiteler Birliği olarak tüm paydaşlarımızla birlikte öğrencilerimizin, işverenlerimizin sesini dinleyen ve ona göre teknik ve bilimsel adımlar atan, çözümler üreten üniversiteleriz” dedi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Trakya Kariyer Fuarı’nın öğrenciler açısından çok faydalı olacağını umduğunu vurgulayan Prof. Dr. ŞAHİN, fuarın iş dünyası ile öğrencileri ve mezunları bir araya getiren çok önemli bir organizasyon olduğunun altını çizdi. Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Trakya Bölgesel Fuarı kapsamında 300’ü aşkın firma ve onlarca etkinlik olduğunu vurgulayarak, fuarı 50 bini aşkın öğrenci ve misafirin ziyaret ettiğini belirtti.

Öğrencilere, “başarı hayal edebilenlerindir, hayallerinizin peşinden koşun” tavsiyesinde bulunan Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Üniversitemiz, Devletimizin 2023 hedeflerine sıkı sıkıya bağlı, Ülkesini seven ve onun için tüm gücü ile çalışan, kariyerini oluşturmuş bir gençlik ile daima ileriye hızlı adımlarla gitmektedir” dedi.

“Trakya Kariyer Fuarı’na destekleri için TBMM Meclis Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’a, T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Sayın Doç. Dr. Salim ATAY’a, Sayın Valilerimize, Paydaş Üniversitelere, Trakya Kalkınma Ajansına, tüm Sponsorlara, tüm TSO, Borsalar ve OSB’lere, fuara katılım sağlayan tüm Firmalara, Öğrenci ve Misafirlere, Akademisyenlere ve emeği geçen Herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diyen Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, sözlerini “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak Trakya Kariyer Fuarı’nın Vatana ve Millete hayırlı olmasını diliyorum” diyerek noktaladı.

Panel, TÜB Rektörlerinin toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8




>