Tekirdağ NKÜ, Arama ve Kurtarma Ekiplerini Oluşturuyor
27-03-2024



Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında planlanan “Depremde Arama ve Kurtarma Eğitimleri” Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde başladı.

06 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda, ülkemizde yaşanabilecek her tür afet ve acil durumlara müdahalede görev alacak arama ve kurtarma ekiplerinin etkin müdahalede bulunabilmesi için kapasitelerinin arttırılması gerektiği AFAD tarafından belirtilerek, TAMP kapsamında, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının müdahale kapasitesinin arttırılmasına yönelik 100.000 kişiye depremde arama ve kurtarma eğitimi verilmesi planlanıyor.

Söz konusu eğitimler Üniversitemizde başladı. Oluşturulan ekipler, Tekirdağ AFAD İl Müdürlüğü’nden Arama Kurtarma Teknisyeni Samet GÜNAY tarafından Rektörlük Konferans Salonunda verilen teorik kısım sonrası ayrıca AFAD İl Müdürlüğü’nün yanındaki temsili enkaz alanında uygulamalı eğitimlerden geçiyor. Ekipler burada kurtarma ekipmanlarını kullanmayı öğreniyor, gerekeli güvenlik önlemlerini alarak enkazdan ses dinliyor, kırıcı kullanıyor, enkaz altından sedyeyle yaralı çıkarmayı öğreniyor.

İlk hafta akademik ve idari personel gönüllülerinden bir grup gerekli eğitimi aldı. Mayıs ayına kadar sürecek eğitimlerde ikinci ve üçüncü hafta Üniversitemizin Acil Durum Kapsamında Kurtarma Ekipleri eğitim alacak, sonraki dört hafta ise öğrenciler gruplar halinde söz konusu eğitimi alacak. Eğitim sonunda oluşturulan Arama ve Kurtarma ekiplerinin üyelerine AFAD tarafından sertifika verilecek.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15
Namık Kemal Üniversitesi16
Namık Kemal Üniversitesi17
Namık Kemal Üniversitesi18
Namık Kemal Üniversitesi19
Namık Kemal Üniversitesi20
Namık Kemal Üniversitesi21
Namık Kemal Üniversitesi22
Namık Kemal Üniversitesi23
Namık Kemal Üniversitesi24
Namık Kemal Üniversitesi25
Namık Kemal Üniversitesi26
Namık Kemal Üniversitesi27
Namık Kemal Üniversitesi28
Namık Kemal Üniversitesi29




>