Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile Dal Teknik Makina Ticaret ve Sanayi A.Ş. Arasında İşbirliği Çerçeve Protokolü İmzalandı
18-06-2021



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile Dal Teknik Makina Ticaret ve Sanayi A.Ş. arasında rektörlük makamında iş birliği çerçeve protokolü imzalandı.

İmzalanan protokol,  arasında karşılıklı işbirliğini güçlendirmek ve uygulanabilir sonuçların sanayiye aktarımını sağlamaya yönelik olarak “tasarım” kapsamına giren konularda yapılacak ve yapılabilecek işbirliğinin genel çerçevesini belirliyor.

Protokole Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi adına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN imza atarken, işletme adına Fahrettin BALCI imzaladı. Protokol imza töreninde Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan TECER ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aytaç MORALAR yer aldı.

Protokol; Üniversite ile işletme arasında bilimsel veya teknolojik araştırmalara yönelik proje çalışmalarını; birlikte gerçekleştirecekleri projelere dayalı makale ve bildiri çalışmalarını; Üniversitemize ulusal veya uluslararası düzeyde deney yeteneği kazandıracak altyapı çalışmalarını; Üniversite ile işletme arasında rutin deneylerin yapılmasına yönelik çalışmaları; öğretim üyelerinin işletmede yapacakları danışmanlık çalışmalarını; lisansüstü öğrencilerinin tezlerini işletme ile işbirliği içinde yapmalarına yönelik çalışmaları; lisans öğrencilerinin stajlarını ve bitirme projelerini işletme ile işbirliği içinde yapmalarına yönelik çalışmaları ve Üniversitemiz ile işletme arasında karşılıklı seminer, konferans ve tanıtım etkinliklerine yönelik çalışmaları kapsıyor.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Öğrencilerimizin ufkunu geliştirmek, onları daha Üniversite sıralarındayken sektörle tanıştırmak ve akademisyenlerimizin ülke ekonomisine katma değer yaratmasında kolaylaştırıcı olması bakımından Üniversite-Sanayi işbirliğinin bir örneği olan bu protokolü imzaladık. Her iki kuruma, öğrencilerimize, araştırmacılara ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 





>