Tekirdağ NKÜ’nün TYÇ Logolu Diplomalı Lisans Programları Sayısı Artıyor
03-08-2023



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Tarımsal Biyoteknoloji ve Zootekni Lisans Programları ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Programı da artık diplomalarında Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosu kullanacak.

Geçtiğimiz Haziran ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleşen lansman programı ile tanıtılan TYÇ logosu mezuniyet belgelerinin Avrupa’da da geçerliliğini sağlayacak. Ankara’daki aynı programda, TYÇ'de yer alan yükseköğretim yeterliliklerinden sorumlu 40 üniversiteden birisinin de Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olduğu ilan edilmiş ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi, TYÇ logosunu diplomalarında kullanmaya hak kazanmıştı.

18 Temmuz 2023 tarihinde yapılan 42. Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Kurulu toplantısında alınan karara göre TYÇ logosu kullanacak Üniversitemiz fakülteleri üçe çıktı. Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Tarımsal Biyoteknoloji ve Zootekni Lisans Programları ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Programı da artık diplomalarında yurt içi ve yurt dışında eğitim ve istihdam piyasasında aranan yüksek nitelik ve kalitenin varlığını işaret eden TYÇ logosunu kullanacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Mezuniyet belgelerinin üzerinde Avrupa Yeterlilikler Çerçevesine (AYÇ) açık bir referans anlamına gelen TYÇ logosunun bulunması, o lisans programında kalite güvence süreçlerinin etkin bir şekilde işletildiğini gösterir. Üniversitem adına mutluyum, gururluyum. Hayırlı, uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

Üniversitemizde Fen, Edebiyat, Fen - Edebiyat, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından akredite edilen lisans programlarımızın mezuniyet belgelerinde de TYÇ logosunun yer alması hususunda çalışmalar sürdürülmektedir.

 

 

 





>