Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin 2024 QS Avrupa Üniversite Sıralaması’ndaki Başarısı
25-09-2023



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, dünyanın önde gelen üniversite performansı değerlendirme kuruluşlarından biri olan QS’in (Quacquarelli Symonds), üniversitelerin eğitim, araştırma, uluslararasılaşma, istihdam sağlama ve sürdürülebilirlik gibi faktörler üzerinden değerlendirilmesiyle oluşturulan 2024 Avrupa Üniversite Sıralamaları 2024 Yılı verilerine göre önemli bir başarıya imza attı.

Tekirdağ NKÜ, QS 2024 Avrupa Üniversite Sıralamalarında Avrupa Üniversite Sıralaması - Batı Asya (Europe University Rankings - Western Asia) Kategorisinde #=58. sırada, Avrupa Üniversiteleri Sıralamasında (Europe University Rankings) #601+ sırada, Gelişmekte olan Avrupa ve Orta Asya Üniversiteleri (EECA University Rankings) Kategorisinde ise #301-350 sırasında yer aldı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Türkiye’den 72 üniversitenin değerlendirmeye girebildiği listede, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin Trakya Bölgesi’nden sıralamaya girebilen tek Üniversite olduğunu belirterek kayda değer bir başarıya imza atıldığını vurguladı.

Rektör Prof. Dr. ŞAHİN, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederek “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin uluslararası alanda daha saygın bir Üniversite olması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

QS Türkiye Listesi için tıklayınız.

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3




>