NKÜ Öğrencileri Tekirdağ’dan Memnun
01-08-2018



Üniversite Araştırma Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından ilki geçtiğimiz yıl yapılan ve Üniversite yaşamı için farklı bir duyarlılık yaratan “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri (ÖDÜŞ)” araştırmasında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri gösterdikleri memnuniyet derecesi ile Tekirdağ’ı 6. sıraya taşıdı.

81 ilin çeşitli kriterlere göre değerlendirildiği Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri sıralamasında, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri bu yıl da şehirlerinden memnuniyet seviyelerini (A+) olarak belirledi. 109 devlet ve 63 vakıf olmak üzere 172 üniversitede öğrenim gören 26,513 öğrenciye sorulan sorulardan elde edilen verilere göre, 2017 yılında 10. sırada yer alan Tekirdağ bu yıl 4 basamak birden yükselip 6. sırada yer aldı.

Üniversitelerin politikalarının başarıya ulaşabilmesi için öncelikli şartlardan biri öğrencilerin öğrenim gördükleri şehir ve halkından memnuniyetleridir. Temel amacı üniversite öğrencilerinin öğrenim gördükleri şehirden tatmin olma düzeylerini belirlemek ve bu kapsamda şehirleri sıralamak olan Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması’nda üniversite öğrencilerin okudukları şehre ilişkin memnuniyetleri; ulaşım imkânları, şehirde kendini güvende hissetme, eğlence, spor, esnafla ilişkiler, öğrencilere karşı halkın tutumu, gezi, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler ve sağlık sorunlarının çözümü gibi kriterlere göre ölçüldü.

Şehir, şehrin yaşantısı ve kültürü üniversitenin başarısında ve üniversitenin üniversite olarak adlandırılmasında vazgeçilmez bir unsur olduğundan, üniversite öğrencilerinin deneyimlerini ve memnuniyetlerini anlamak, şehirlerimizin daha öğrenci merkezli olması açısından yol gösterici olacağından önemlidir.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerinin Tekirdağ’ı 6. Sıraya yükselttiği araştırma sonuçlarına göre Üniversite öğrencilerin en yüksek memnuniyet duyduğu şehirler sırasıyla Eskişehir, Antalya, Aydın, Çanakkale, Muğla, Tekirdağ, İzmir, Edirne, Isparta ve Bursa’dır.

Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri sıralaması için tıklayınız.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3




>