NAKSAM’dan ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ Farkındalık Etkinliği ve Videosu
25-11-2020



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NAKSAM) tarafından ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla Merkez Kampüste farkındalık etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında afişler ve günün anlamını simgeleyen turuncu renkli kurdeleler ile kampüs donatıldı. Bu kapsamda ayrıca NAKSAM tarafından bir farkındalık videosu hazırlanarak web sitesinde yayınlandı.

NAKSAM Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ’ün sunuş konuşmasıyla başlayan videoda aynı zamanda NAKSAM Yönetim Kurulu Üyesi de olan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi N. Esra SAKA, “Değiştirilebilir Yazgının Adı: Şiddet Sarmalında Kadın” başlıklı bir sunumda bulunuyor.

Konuyla ilgili NAKSAM Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, 17 Aralık 1999 tarihinde kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararı ile ilan edilen bir gündür. Bu günün 25 Kasım olarak belirlenmesinin nedeni, 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde yaşanan bir dizi olaya dayanmaktadır. Kadınlar bugün ve her gün daha güvenli bir dünyada insan onuruna yakışır, şiddetten uzak ve eşit bir hayatı hak ediyor. Biz de bunu bir farkındalığa dönüştürebilmek adına kampüsümüzü turuncu kurdelelerle donattık ve bir video hazırladık” şeklinde konuştu.

Videoyu izlemek için tıklayınız.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6




>