Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanından Rektörümüze Ziyaret
24-06-2021



Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat HASAN ve Gümülcine Türk Gençler Birliği Genel Sekreteri Cahit HALİL, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e makamında nezaket ziyaretinde bulundu.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunulurken Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat HASAN, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin uluslararası öğrencilere verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Üniversitemiz, Türkiye’nin Balkan coğrafyasına açılan bir noktada bulunması dolayısıyla özellikle Balkan Türklerinin ve bölgenin Müslüman nüfusunun eğitim ve öğretim süreçlerinde aktif rol oynamayı kendine bir misyon olarak görmeye başlamıştır. Bu doğrultuda yaptığımız girişimler neticesinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, uluslararası öğrenci kabulünde Balkan ülkelerinden gelip üniversitemizde öğrenim görmek isteyen öğrencilere özel kontenjan açma hakkını elde eden sayılı üniversitelerden biri olmuştur.” sözlerine yer vererek pandemi dönemi olmasına rağmen 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı için 33 farklı ülkeden 30.000’e yakın başvuru alarak uluslararası düzeyde tanınırlığımızı göstermiş olduk” diyerek 2023 yılında üniversitemizde öğrenim gören uluslararası statüdeki öğrenci sayısını  5000’lere çıkarmayı amaçladıklarını kaydetti.

Ziyarette Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Harun GÖÇERLER ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk ETİ de bulundu.

Ziyaret günün anısına takdimin ardında fotoğraf çekimiyle noktalandı.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>