DOÇ. DR. SEYDİ YIKMIŞ’A Q1 KATEGORİSİNDE PRESTİJLİ EDİTÖRLÜK GÖREVİ Yeni



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seydi YIKMIŞ, Q1 kategorisinde yer alan, yüksek etki faktörüne sahip, beslenme ve gıda bilimi alanında dünyanın en saygın akademik dergilerinden biri olan “Frontiers in Nutrition” dergisinde Associate Editor olarak görevlendirildi. Buna ek olarak Doç. Dr. Seydi YIKMIŞ, Springer Nature yayınevi tarafından yayımlanan ve gıda bilimi alanındaki güncel çalışmalara ev sahipliği yapan “Discover Food” dergisinin Editör Kurulu Üyeliği görevine de seçildi.

Doç. Dr. YIKMIŞ konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Q1 kategorisinde ve yüksek etki faktörüne sahip Frontiers in Nutrition dergisinde Associate Editor olarak görev almak, bilimsel çalışmalarımızın uluslararası düzeyde daha geniş bir kitleye ulaşması açısından büyük önem taşımaktadır. Ayrıca Discover Food dergisinin editör kurulunda yer almak da, multidisipliner işbirliklerini geliştirmemiz için güçlü bir fırsat sunmaktadır. Bu görevlerin, hem üniversitemiz hem de öğrencilerimiz için yeni işbirlikleri ve vizyoner adımlar yaratacağına inanıyorum” dedi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen “Uzmanlaşan Üniversiteler” arasında yer almakta olup, Gıda Biyoteknolojisi alanında ihtisaslaşmıştır. Doç. Dr. Seydi YIKMIŞ’ın bu iki önemli görevi üstlenmesi, üniversitemizin gıda bilimi ve teknolojileri alanındaki ulusal ve uluslararası görünürlüğünü artırmakta ve akademik prestijini güçlendirmektedir.

Bilgi için:

https://www.frontiersin.org/journals/nutrition/sections/nutrition-and-food-science-technology

https://link.springer.com/journal/44187

 

Namık Kemal Üniversitesi0