NKÜ Öğr. Gör. Dr. Figen TAŞCI DURGUT’ un Uluslararası Başarısı
06-12-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Üniversite-Sanayi İşbirliği, Patent ve Lisans Destek Koordinatörlüğü Koordinatör Yardımcısı ve NKUTEK Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Figen TAŞCI DURGUT, 22-23 Kasım 2022 tarihinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen, “Üniversite-Sanayi İşbirliği Kongresi’nde” uluslararası geçerliliği olan "Teknoloji Transfer Profesyoneli" (RTTP: Registered Technology Transfer Professional) unvanını aldı.

Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamit SERBEST’in ev sahipliğini yaptığı kongreye TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL da katıldı.

RTTP unvanı, uluslararası mesleki yeterlilik ve deneyim standardıdır. RTTP unvanı misyonu bilgi ve teknoloji transferinde küresel standartları teşvik etmek ve sürdürmek olan, İngiltere merkezli Alliance of Technology Transfer Professionals (ATTP - Teknoloji Transfer Profesyonelleri Birliği) tarafından veriliyor.  2022 yılı itibariyle tüm dünyada 600'den fazla, ülkemizde ise köklü üniversitelerde görev yapmakta olan 38 RTTP unvanlı uzman bulunmaktadır.

Uluslararası düzlemde teknoloji transferi, profesyonel anlamda patent ticarileştirme ve start-up şirketi kuruluşu faaliyetlerimizi paydaşlarımıza kanıtladığımız bu değerli unvanı kazanan öğretim elemanımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

 

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6




>