Etkinlik Gerçekleşti
09-06-2021

Pandemi dönemi sonrası normalleşme sürecinde sağlıklı beslenme konusunda farkındalığı arttırmak adına Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu, ‘Tekirdağ’da Normalleşme Sürecinde Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmalı?’ konulu çevrimiçi etkinliği düzenledi.

Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi Programı tarafından düzenlenen çevrimiçi konferansın moderatörlüğünü Doç. Dr. Seydi YIKMIŞ, açılış konuşmasını ise Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah YİNANÇ yaptı.

Konuk konuşmacıların Diyetisyen Eda EKİNCİ, Diyetisyen Abdülsemih ÖZKORKMAZ, Diyetisyen Selenay YILDIZ’ın olduğu etkinlikte fiziksel aktivitenin oldukça azaldığı, bedensel ve ruhsal rahatsızlıkların arttığı pandemi dönemi ile normalleşme sürecinde sporun sağlık üzerine etkisi, bu süreçte hangi sporların tercih edildiği, spor çeşitlerinin nasıl belirlendiği, spor yaparken nasıl beslenileceği gibi konular üzerine konuşuldu.

Normalleşme sürecinde ve yeterli ve dengeli beslenme için beslenme değişimleri ile bağışıklık güçlendirici besin öğelerinin neler olduğu, duyusal yeme ile beslenme arasında nasıl bir ilişki olduğu anlatıldı.

Sağlığın bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik hali olduğunun vurgulandığı etkinliğin sonunda Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah YİNANÇ, ‘’İçinde bulunduğumuz ve sağlıklı beslenmenin öneminin arttığı bu normalleşme sürecinde tam üç diyetisyen konuşmacının farklı konularla bizlerle olduğu konferansımızın tüm katılımcılar için faydalı olduğunu düşünüyorum.’’dedi ve Doç. Dr. Seydi YIKMIŞ’a, konuk konuşmacı diyetisyenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Normalleşme sürecinde sağlıklı olmak için beslenme ve diğer faktörlerin öneminin vurgulandığı bu çevrimiçi etkinlik, soru cevap kısmında katılımcıların sorduğu soruların cevap bulması açısından da büyük beğeni ve ilgi gördü.