“Psikoloji Seminerleri 6” Gerçekleşti
16-05-2019



Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’ nün her yıl düzenlediği ve bu yıl 6. sının gerçekleştiği “Psikoloji Seminerleri 6” öğrencilerin katılımı ile yapıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’ nda yapılan seminerde Psikoloji Bölümü Araştırma Görevlileri Gizem KOÇ, Şıvganur KİRMAN GÜNGÖRER ve Eda BAĞCI hazırladıkları sunumları katılımcılar ile paylaştı.

Arş.Gör. Gizem KOÇ “Ebeveynlik ve Kuralları İçselleştirme” konulu çalışmasını sunarak davranım bozukluğu ve gelişimsel sonuçları, ebeveynin çocuğu üzerindeki psikolojik kontrolü, başka çocuklarla karşılaştırmasının davranış üzerindeki etkilerinden bahsetti. KOÇ aynı zamanda olumlu ve olumsuz ebeveynliğin özelliklerini aktardı.

Arş.Gör. Şıvganur KİRMAN GÜNGÖRER “Farklı Kültürlerde Oyun” konusuna değinerek kentlerde ve kırsal bölgelerde yaşayan çocukların oynadığı oyunların farklılığından ve oyunların çocukların üzerindeki kişilik gelişimine olan etkilerinden bahsetti.

Arş.Gör. Eda BAĞCI ise “Bellek Yanılmaları” konusunu içeren sunumunu katılımcılara aktarırken bilişsel psikolojide bellek, belleğin yapı-kuran doğası, bellek yanılmasını yapılan deneyler üzerinden açıkladı.

Program öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından son buldu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5




>