“Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” Temalı Panel Düzenlendi
18-04-2017



Üniversitemiz Mavera Topluluğu ile Tekirdağ İl Müftülüğü işbirliğinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in doğum yıldönümü münasebetiyle "Hz. Peygamber (sav) ve Güven Toplumu" temalı panel düzenlendi.

Rektörlük Konferans toplantı salonunda düzenlenen etkinlik Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Panele Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Müftü İsmail İpek panelin açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında günün anlam ve önemine değinerek “ Bu sene çok önemli bir konuyu işliyoruz. Gerçekleştirilecek panelde “Hz. Muhammed ve güven” konusu işlenecek. Bu vesileyle nice kutlu doğum haftalarına erdirmeyi Allah nasip etsin” sözlerine yer verdi.

Oturum Başkanlığını Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Osman Kara’nın gerçekleştirdiği panelde ilk olarak İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı sunumunu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Çağrıcı sunumunda “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1989 yılından bu yana Kutlu Doğum Haftası etkinleri düzenleniyor. Bu sene Kutlu Doğum Haftasında üzerinde duracağımız tema, Hz. Peygamber ve Güven Toplumu olarak belirlenmiştir. Son senelerde merhamet, sevgi ve güven gibi konuların öne çıktığını görüyoruz. Bu demek oluyor ki, bu zamanlarda bu konuların eksikliği hissediliyor. Dünyadaki resme bakıldığında güven toplumu inşa meselesi en ciddi problemler arasında yer almaktadır.”  dedi.

Panelin ikinci konuşmacısı olan Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nizamettin Karataş, adalet kavramının toplumdaki önemine dikkat çekti. Yrd. Doç. Dr. Nizamettin Karataş, Dünya’nın adalet üzerine kurulu olduğunu söyleyerek “Bir toplumda dürüstlük, doğruluk, eşit şekilde paylaşma, insanlara hakkıyla hakkını verme bir toplumda adaleti tahsis etmenin yolları arasındadır.” dedi. Karataş, İslamın emrettiği adaletin özelliklerine yer vererek adaletin evrensel olduğunu kaydetti.

Panelin son konuşmacısı olan Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Özkan Öztürk ise “Güven halkaları ve Hz. Peygamber” konusunu ele aldı. Öztürk,  insanın insanın kurdu değil, yurdu olduğu ve benin aynısını karşımızda gördüğümüz toplumların oluşması gerektiğini kaydetti. Öztürk, İslamda inanlara zulmeden İlah yerine güven veren bir ilah anlayışının esas olduğunu belirterek islamda 5 tane güvenlik emniyetinden bahsedildiğini kaydetti.

Panel, konuşmacılara günün anısına gül takdim edilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle noktalandı. 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5




>