‘Yeni İşim Girişim 2019’ Finalleri NKÜ’de Yapıldı
18-05-2019



Trakya Kalkınma Ajansı ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) Girişim Bankacılığı tarafından başlatılan 'Yeni İşim Girişim Programı' 2019 finali Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

NKÜ Rektörlük Binası Konferans Salonu'nda yapılan “Demo Day” etkinliğinin sunuculuğunu televizyon dizilerinden tanınan ünlü oyuncu ve sunucu Bekir AKSOY üstlendi. Tekirdağ Vali Yardımcısı Dr. Abdullah KALKAN, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin AKÇAL, Tekirdağ İŞKUR İl Müdürü Yaşar ESEN, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitemiz öğretim üyeleri ve il dışından davetli akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Toplam 110 başvurunun olduğu programda, projeler daha önce gerçekleştirilen ilk elemede 30’a indirilerek, daha sonra ara jüri tarafından bunlardan 8 tanesi Üniversitemizde gerçekleştirilen büyük finalde yarışmaya hak kazandı.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN yaptığı açış konuşmasında “Yeni İşim Girişim Programını parlak iş fikirlerini Trakya ekonomisine kazandırmak üzere başlattık. Organizasyonumuzun bu yıl dördüncüsünü yapıyoruz. Bugün jürinin beğenisini toplayan dört proje sahibine ödül olarak projelerini ticarileştirme desteği vereceğiz. Programla ortaya çıkacak ve olgunlaşacak iş fikirleri daha sonra inşallah milyon dolarlık şirketlere dönüşecek” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN de gerçekleştirdiği açış konuşmasında “Hem Kalkınma Ajansı, hem de İŞKUR ile ortak programlar yapıyoruz. Verdikleri desteklerden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Bizler zamanında bu tür olanaklar yoktu. Şuanda devletimizin hakikaten çok güzel olanakları var. Üniversitemizde İş fikri ya da hayata geçirmek istediği bir projesi olan  öğrencilerimiz için NKÜTEK bünyesinde Ön Kuluçka ve Kuluçka Merkezleri yer alıyor. Sevgili gençler bu fırsatları iyi değerlendirin” dedi ve şöyle devam etti: “Ayrıca Demo Day gibi programlar da gençlerimizin mesleğe atılmadan önce yeni fikirlerinin olup olmadığı, çıkacak yeni fikirlerin endüstriye dönüşümü ve hayata geçmesi için çok önemli. Lütfen bu tür programlara çekinmeden katılın. Uçuk olarak başlayan bir fikir daha sonra milyon dolarlık bir iş fikrine dönüşebilir. Her yeni icat uçuk bir fikirle başlar zaten. Girişimci ruhunuzu kaybetmeyin, bunun üzerine gidin. Ben öğrencilerime girişimci olun, çalışın, didinin, bıkmayın, usanmayın diye naçizane öğüt veririm hep. Çünkü girişimcilik bütün meslekler için çok önemli.”

Daha sonra Türkiye’nin ilk Melek Yatırımcı Ağı kurucusu ve TRT’de yayınlanan ‘Bir Fikrim Var’ programı yapımcısı Fuat SAMİ, dünyadan üç girişimcilik hikâyesini salondakilerle paylaştı. Ardından “Yeni İşim Girişim” Programı kapsamında finale kalan sekiz adayın bilişimden, sağlığa, kişisel bakımdan, reklamcılığa kadar farklı alanlarda birçok yenilikçi uygulamaya yer veren projeleri ticarileştirme ödüllerini kazanmak için kıyasıya yarıştı. Sunumlar katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Adaylar projelerini sunduktan sonra Trakya Girişimcilik Platformu Trakya Bölgesi Girişimcilik Ekosistemi Paneli aynı salonda yapıldı. Panel; Fuat SAMİ’nin moderatörlüğünde, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, Düşyeri Animasyon Stüdyosu Kurucusu  ve Pepee’nin yaratıcısı Ayşe Şule BİLGİÇ, Düşyeri CEO’su İbrahim COŞKUNER, Girişim Merkezi Yönetici Ortağı Taner BALTACI ve TEB Girişim Bankacılığı Müdürü Fatih CANAN’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Katılımcılar genç girişimcilere iş kurma süreçlerinde yaşadıkları sıkıntıları, bunları nasıl aştıklarını ve diğer deneyimlerini aktardılar.

Daha sonra aynı panelistlerden oluşan jüri, ödüle hak kazanan dört projeyi belirledi. Jüri bu kapsamda, “Pharm Al” isimli projesiyle Ayşenur YANARDAĞ’ı birinciliğe layık görürken, “Yemexpress” projesi ile Zafer Berke DALKIRAN ikinci, TimerTech isimli mobil uygulama projesiyle Okyanus İNCE üçüncü, Ney Dedi? isimli projesiyle Buğrahan ZENCİR ve Captiosus Screen projesiyle Ronahi AY ise dördüncü oldu. Yarışmanın birincisi 15.000 TL, ikincisi 10.000 TL, üçüncüsü 5.000 TL ve dördüncüleri de 3.000’er TL değerinde ticarileştirme desteği ödülünü alırken, diğer dört proje sahibi bir yıllık mentor/danışman desteğinden yararlanacak.

Ödül töreninin ardından program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Yarışanın jüri üyeleri daha sonra Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e makamında nezaket ziyaretinde bulundu.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15




>