İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Doğru Hedef Kampanyası Başlattı
12-12-2019



 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Doğru Hedef Kampanyası Başlattı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı ve İİBF Öğrenci toplulukları öğrencilerin kariyer hedeflerini doğru bir şekilde belirlemeleri ve kendilerini hedefleri doğrultusunda hazırlamaları amacıyla doğru hedef kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında kariyer hedeflerine yönelik bir dizi program düzenlenecek. 

Bu programlardan ilki, İktisat Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ve Araş. Gör. Dr. Ali İLHAN tarafından sunumu yapılan KPSS bilgilendirme toplantısı oldu. Toplantıya İİBF öğrencileri dışında diğer fakültelerden de geniş bir katılım oldu. 

İİBF Dekan V. Prof.Dr. Rasim YILMAZ doğru hedef kampanyasının amaç ve hedeflerini "İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları çok geniş bir yelpazede gerek kamu sektöründe gerekse de özel sektörde okul sonrası iş imkanlarına sahiptir. Bununla beraber her bir iş imkanı farklı nitelikler, sınavlar ve bilgi donanımı gerektirmektedir. Örneğin, bazı kariyer hedefleri KPSS sınavı gerektirirken, diğerleri gerektirmemektedir. Aynı şekilde bazı kariyer hedefleri İngilizce bilgisi gerektirirken, diğerleri gerektirmemektedir. Fakültemiz öğrencileri mezuniyetten sonra kariyer hedeflerini belirlemekte bu ise zaman ve emek kaybına neden olmaktadır. Öğrencilerimiz öğrenimleri sırasında kariyer hedeflerini belirlerse, gerekli donanımları zaman kaybına uğramaksızın öğrenimleri sırasında kazanabilirler. Kampanyanın amacı öğrencileri kariyer hedefleri konusunda bilgilendirmektir. Kampanyamız fakültemiz bünyesindeki altı öğrenci topluluğumuz ile birlikte gerçekleştirilecektir" şeklinde ifade etti.

 

 





>