Üniversitemizde Bosna Milli Şairi Prof. Dr. Cemalettin Latiç’ Tarfaından “Aliya ve Bosna’yı Anlamak” Konulu Konferans Verildi
23-05-2017

Üniversitemiz Medeniyet ve Düşünce Topluğu tarafından “Aliya ve Bosna’yı Anlamak” konulu konferans düzenlendi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansta konuşmacılar; Bosna'nın sembol isimlerinden ve çok yönlü kişiliğiyle tanınan, Bosna Milli Şairi, merhum Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in yakın dava arkadaşı, Saraybosna İlahiyat Fakültesi Tefsir Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cemalettin Latiç ile Türkiye’de çıkan Boşnak Dünyası Gazetesi yazarı Samet Öztürk idi.

Yazar Samet Öztürk Aliya’ nın kısaca hayat hikayesi anlatarak, kitaplarından, düşüncelerinden bahsederek Türkiye’de onunla ilgili gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

Prof. Dr. Latiç ise yakın dostu Aliya'ya dair hatıra ve gözlemlerinden, Bosna'da yaşananlardan ve Bosnalıların umutlarından, Türkiye’nin kendileri için öneminden bahsetti. Öğrencilerin sorularının da alındığı Konferansın sonunda Latiç’e teşekkür plaketi verildi.