Üniversitemizde ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Standartı Toplantısı Yapıldı
21-09-2018



Üniversitemiz Kalite Komisyonu üyelerine yönelik yürütülen kalite sürecinin bir diğer ayağı olan akreditasyon sürecinde tüm akademik ve idari birimleri kapsayacak şekilde alınması planlanan TS EN ISO 9001 belgesinin süreçleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı Rektörlük Senato Salonu’nda yapıldı.

Toplantı öncesi Türk Standartları Enstitüsü Marmara Bölgesi Eğitim Müdürü Baş Denetçi Hidayet Şahin ve Türk Standartları Enstitüsü Marmara Bölge Koordinatörü Hüseyin Taşan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’i makamında ziyaret etti.

Yükseköğrenim Kalite Güvencesi Yönetmeliği kapsamında kalite ve verimliliği artırmak için Bütünleşik Kalite Sistemi oluşturmak konusunda yapılan çalışmaların görüşüldüğü toplantıda TSE ISO 9001-2015 Kalite Yönetmeliği Sistemi, YÖK Dış Değerlendirme Sistemi, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunun mali harcama denetimlerinin unsurlarını içeren bütünleşik kalite sistemleri konusunda genel bir değerlendirme yapıldı.

Yükseköğrenim Kalite Güvencesi Yönetmeliği kapsamında oluşturulan üniversitelerin kalite ve verimliliğini artırmak için Türk Standartları Enstitüsü ISO 9001-2015 Kalite Yönetim Sistemi konusunda TSE Marmara Bölgesi Eğitim Müdürü Baş Denetçi Hidayet Şahin tarafından Üniversitenin kalite komisyonu üyelerine ve katılımcılara bilgilendirme yapıldı. Kalite bilincinin oluşması, stratejik planlama yönetimi, süreç yönetimi, risk yönetimi faaliyet alanları  iç ve dış paydaş memnuniyet anketleri konusunda bilgi verildi.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>