Üniversitemiz Uluslararası Öğrencileriyle “Gönüllü Elçiler” TV Programı İçin Çekimler Yapıldı
15-05-2017



Türkçemizi, kültürümüzü ülkemizde yaşayan uluslararası üniversite öğrencilerinin gözünden Türkiye’yi anlatan ve 13 Mayıs’ta TRT Haber televizyonunda yayınlanmaya başlayan “Gönüllü Elçiler” program ekibinin bu haftaki durağı Namık Kemal Üniversitesi ve Tekirdağ oldu.

TRT Haber' de 13 Mayıs 2017’de yayınlanmaya başlayan ve ülkemizde yaşayan uluslararası üniversite öğrencilerinin gözünden Türkiye’yi, Türkçemizi, kültürümüzü ve yaşam hikâyelerini ekranlara getiren “Gönüllü Elçiler” TV programının çekimleri Üniversitemizde ve Tekirdağ’da yapıldı. Söyleşi yaptıkları Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’ den Namık Kemal Üniversitesi’nde 34 farklı ülkeden 450’nin üzerinde uluslararası öğrenci olduğunu öğrenen program ekibi, üniversitenin yeni kurulan üniversiteler arasında olmasına karşın, bu kadar kısa sürede geldiği seviye karşısında şaşırdıklarını ifade ettiler.

TRT Haber’de yayınlanan ve her hafta farklı bir üniversiteyi konu alan “Gönüllü Elçiler” TV programı; Üniversitemiz İktisadi ve idari Bilimler Fakültesinde öğrenim gören Afganistan’dan Aminullah Rahmani ile Yunanistan (Batı Trakya) dan Fouat Ali, Ziraat Fakültesinde öğrenim gören Suriye’den Ghaeda Sawan ile Fen Edebiyat Fakültesinde öğrenim gören Türkmenistan’dan Aygul Yangibayeva ile röportajlar yaparak kampüs içindeki çeşitli mekanlarda çekimlerde bulundular.

Bu arada Üniversitemiz Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) bünyesinde öğrenim gören uluslararası üniversite öğrencilerle NKÜ -Türkçe dersliklerinde konuşan ekip onların Türkçe öğrenme çabalarıyla ilgili çekimler de yaptı.

İki gün süren çekimlerin ikinci gününde ise adı geçen uluslararası öğrencilerimizle birlikte Tekirdağ’ın çeşitli bölgelerinden görüntüler alındı. “Gönüllü Elçiler” TV programı TRT Haber’de her Cumartesi saat 18:35’te yayınlanıyor.

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8




>