Üniversitemiz Trakya Tanıtım Günlerinde
20-04-2018



Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ valilikleri ile Trakyalılar Vakfı tarafından bu yıl ilki Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Trakya Tanıtım Günleri"nde Üniversitemiz de temsil edildi. 
Dört gün sürecek tanıtım etkinliğinin açılışında, Trakya yöresinin halk oyunları gösterileri sergilendi, çeşitli gruplar tarafından müzik dinletileri sunuldu.
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı açılış töreninde, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Edirne Valisi Günay Özdemir, Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Trakyalılar Vakfı Genel Başkanı Gökhan Özgöç ile milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşlar yer aldı.
Trakya'nın zenginlikleri Ankaralılarla buluşturulduğu fuarda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, yetkililer tarafından tanıtıldı. Üniversitemize ait tanıtım standı ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Tanıtım görevlileri tarafından standı ziyaret edenlere Üniversitemiz hakkında bilgi verilirken çeşitli tanıtıcı materyaller takdim edildi. 
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri tarafından tasarlanan Güneş Enerji destekli araç OMEGA’S da fuarda sergilendi. Başkette yoğun bir ilgi ile karşılaşan OMEGA’S Çorlu Mühendislik Fakültesi atölyelerinde 7 kişilik öğrenci topluluğu tarafından 9 günde geceli gündüzlü çalışarak hayata geçirildi. OMEGA’S elektrikli araç olması nedeniyle ağırlık minimum düzeyde. 3 kişilik aracın hızı saatte 42 km’yi bulurken tam dolu şarj halinde 4,5 saat kesintisiz olan hareket süresi güneş panellerinin devreye girmesi ile bu süre uzamaktadır. 
Tarım Bölgesi olan Trakya’nın gerek tarım gerekse hayvancılık alanlarında kalkınmasında en önemli kurumları arasında bulunan Üniversitemiz Ziraat Fakültesi’ne ait Tescilli ürünler de fuarda halkla paylaşıldı. Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlileri tarafından tescilli ürünlerin tarımsal özelllikleri, tane verimi ve kalite özellikleri hakkında bilgi verildi. Ateş (Yem Bezelyesi Çeşidi), Töre (Yem Bezelyesi Çeşidi), Sarıefe (Macar Fiği Çeşidi), Orakefe (Yaygın Fiğ Çeşidi), NKÜ Asiya (Ekmeklik Buğday Çeşidi), NKÜ Lider (Ekmeklik Buğday Çeşidi), NKÜ Ergene (Ekmeklik Buğday Çeşidi) Ziraat Bölgesine ait tescilli ürünlerden bazıları. 
Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nin gastronomiden kültüre, tarihten doğaya bütün güzelliklerini Ankaralılarla buluşturduklarını dile getiren Çiftçi, kaymakamlıklar, üniversiteler, firmalar, el işi yapan köylüler ile kooperatifler ve birliklerin etkinliğe katıldığını aktardı.
 
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>