Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in Kurban Bayramı Kutlama Mesajı
17-08-2018



Millî birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, beraber yaşama bilincini pekiştirerek yardımlaşma ve dayanışma duygularını güçlendiren, güzellikleri ve iyilikleri yoğun olarak yaşatan, kültürümüzdeki önemli etkinliklerden birini, Kurban Bayramı’nı idrak edeceğiz.

Ülkemiz, farklılıkları zenginlik kabul eden köklü bir medeniyetin temsilcisidir. Milletçe zor zamanlardan geçtiğimiz halde, bu zor zamanları kolay kılabilmek için kestiğimiz kurbanı; kesemediysek bedelini herhangi bir ayrım gözetmeksizin ihtiyacı olanla paylaşmak gerek. Çünkü yetimi koruyup öksüzü gözeterek, fakiri ve muhtaçları onurunu kırmadan sevindirmek her zaman olduğu gibi Bayramlarda da tüm İslam âleminin vazifesidir.

Bu kutsal günlerin bir kez daha hatırlattığı gibi dargınlıkları, küskünlükleri unutup, bütün olumsuzlukları bir tarafa bırakmalı; bu günleri olumsuzlukları sonlandırmak için, toplumun tüm katmanlarında sevgi, saygı ve hoşgörü ortamı oluşturarak bir fırsata çevirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin ve İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutlar; bu mübarek günlerin ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim.

 

                                                                                                      Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                                                                                                                    Rektör

 





>