Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
28-08-2018



Ardında milletimizin istiklal ve hürriyet sevdası, kahraman ordumuzun ve milletimizin cesaret ve fedakârlığı yatan 30 Ağustos Zaferi’nin 96. Yıldönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu ve ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen bu Büyük Zafer, Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde kazanılan ve Kurtuluş Savaşımızın başarıya ulaşmasında dönüm noktası olan en önemli etkendir.

Şanlı milletimizin eşsiz destanlarından biri olarak andığımız 30 Ağustos 1922’de kazanılan bu muzaffer mücadele; vatanı, milleti ve istiklali için canlarını feda eden yüzbinlerin bize miras kalan kutsal hatırasıdır. Unutulmayacak bu kahramanlığı, gelecek nesillere mutlaka aktarmalıyız ki 15 Temmuz gecesinde damarlarındaki asil kanda bulduğu millî birlik ruhuyla kenetlenen bu yüce milleti, benzeri hain girişimler ile hiçbir güç bir daha sınamaya kalkmasın.

Sultan Alparslan’ın 1071’de Malazgirt’te açtığı sayfaya, 1922’de 30 Ağustos Zaferi’ni ekleyen milletimiz, beka mücadelesini ilelebet sürdürecek; millî iradeye sahip çıkarak hainlere, namertlere ve bedhahlara göz açtırmayacaktır. Cumhuriyetimizin temellerinde yer alan bu yüksek ruh ve şuur her an, her saniye canlı kalacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

Bu inanç ve coşkuyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensupları ve milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, yurt içi ve yurt dışında milli birlik ve bütünlüğümüz uğruna canını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum.

                                                                                                      

                                                                                                                                                                                                    Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                                                                                                                                                                                                                REKTÖR

 





>