Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı
20-04-2018



Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bu yıl 98. yılını kutluyoruz.

23 Nisan 1920 tarihi, milletimizin bağımsızlığa ulaşma yolunda kendi azmiyle başlattığı var olma mücadelesinin en önemli adımıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' sözünün en somut örneği, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır.

Ülkemizde, dünyanın her köşesinden gelen çocukların da katılımıyla bir şenlik havasında kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, milletimizin çocuklara verdiği değeri ve duyduğu güveni en güzel şekilde ortaya koymaktadır.

Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularla kutluyorum.

 

                                                                                                Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                                                                                                               Rektör

 





>