Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Mesajı
07-03-2021

Kadının, bugüne kadar elde ettiği her türlü hakkı ve hukuki kazanımları korunarak toplumdaki yerinin sağlamlaştırılması ve her alanda daha fazla kendini gösterebilmesi için pozitif önceliğinin sürdürülmesi gerekmektedir. Aile kavramı da başta internet ve sosyal medya olmak üzere, yazılı ve görsel basında yer alan bir takım yayın ve yapımlarla dejenere edilmektedir. Neticesinde, kadının toplumdaki yerinin tartışmalara açık hale getirildiği görülmektedir. Bunun bizim kültürümüzde temeli ve dayanağı yoktur. Bünyesinde ‘Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ de bulunan Üniversitemiz, bilgi temelli toplum inşa etme hedefinde Tekirdağlı kadınlarla birlikte gönüllülük esasına dayalı sosyal sorumluluk projeleri yürütmektedir. Bu yöndeki çalışmalarımız şehir ve bölge halkı ile Üniversitemizin bütünleşmesine de vesile olmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Türk ve dünya kadınlarının; başta şehit ve gazilerimizin anneleri olmak üzere annelerimizin, kız kardeşlerimizin ve yavrularımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN