Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in ‘Yeşilay Haftası’ Mesajı
02-03-2021

Günümüzde madde bağımlılığı tüm dünyada ortak bir sorun haline gelmiştir. Bireylerin, özellikle de çocuk ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durması, sağlıklı ve mutlu bir toplum oluşturmak için oldukça önemlidir. Çünkü sağlıksız nesil ve toplumların, hiçbir alanda başarılı olmaları mümkün değildir. Gençlik için gelecek çizen bir Üniversite olarak, onların sağlıkları da ilgi alanımıza girmektedir. Sadece gençlik değil, tüm insanlar için sağlık önemli bir nimettir. Bunu, pandemi koşullarında insanlık olarak çok daha iyi hissediyoruz zaten. Sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürmek için sigara dâhil, bağımlılık yapıcı tüm zararlı maddelerden uzak durulmalıdır. Hatta internet ve oyun bağımlılığı da günümüzün önlem alınması gereken tehlikeleri arasında yerini almıştır. Bu düşüncelerle, Aziz Milletimize her türlü bağımlılıktan uzak, sağlıklı günler ve güzel yarınlar dilerim.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN