Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
14-03-2019



Ulvi bir mesleği icra eden sağlık çalışanları, özveriyle verdikleri hizmetler dolayısıyla hepimizin sağlığını emanet ettiği kişilerdir. Zor koşullarda çalışarak, insanların doğumdan ölüme uzanan hayat yolculuğunda beden ve ruh sağlığını koruma konusunda yardımlarını esirgemeyen doktor, hemşire ve bütün tıp camiasının mensupları, bu özellikleri dolayısıyla gönüllerimizde ayrı yer tutmaktadırlar.

Devletin en önemli özelliklerinden birisi, tüm vatandaşlarına yeterli ve zamanında sağlık hizmeti verebilmesidir. Türk Tıp Eğitiminin başladığı 1827 yılından bu yana 14 Mart günü de Türkiye’de tıp alanında çalışanların hizmet sorunlarının tartışıldığı, bilime katkılarının ödüllendirildiği bir anma ve kutlama günü olarak kabul edilmiştir.  14 Mart Tıp Bayramı, insana ve insan hayatına verilen önemin de bir göstergesidir. İnsanlığın ve toplumların önemli hedeflerinden biri olan insan sağlığının korunması ve mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi hususundaki tartışmalar için bir vesiledir.

İline, bölgesine ve ülkesine nitelikli sağlık hizmeti verebilmek adına Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanemizin farklı bölüm ve ünitelerinde, alanında yetkin sağlık çalışanlarımız ile sağlık hizmeti ve araştırma-geliştirme faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarken, kendilerine bu kutsal görevlerinde başarılar dilerim.

Saygılarımla.

                                                                                                               Prof. Dr. Mümin ŞAHİN

                                                                                                                           Rektör

 

 

 


Haberler & Duyurular
Arşiv



>