Üniversitemiz Demokrasiye Saygı Yürüyüşüne Katıldı
26-07-2016



15 Temmuz 2016 gecesi meydana gelen ve Ülkemize, Devletimize ve Milli İradeye yönelik gerçekleştirilen darbe girişimini protesto etmek amacıyla Tekirdağ Valiliği öncülüğünde, Üniversitemizin yanı sıra belediye başkanlıkları, kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar ve Tekirdağ halkının katılımıyla “Demokrasiye Saygı Yürüyüşü” düzenlendi.

Tekira AVM önünden başlayıp Tekirdağ Valiliği'ne kadar devam eden yürüyüşe Vali Mehmet Ceylan’ın yanı sıra; Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan, Mustafa Yel, Metin Akgün, Candan Yüceer ve Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, çok sayıda akademik ile idari personel, STK’lar ile binlerce vatandaş katıldı.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından konuşma yapan Vali Mehmet Ceylan, “Aziz Milletimizin kendisine, Milli İradeye, Devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisine Yönelik 15 Temmuz 2016 gecesi başlatılan ve 16 Temmuz 2016 sabahı etkisiz hale getirilen darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Bu hain darbe girişiminin başarısızlığa uğraması ülkemizin diğer illerinde olduğu gibi Tekirdağ halkının da birlikte duruşu, günlerdir demokrasi nöbeti tutması, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesi her türlü takdire şayandır.”dedi.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8




>