Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli ile Kariyer Hizmetleri Verilmesine Yönelik Destek Projesi Kamuoyu Bilgilendirme Toplantısı
08-11-2017



Üniversitemizin de paydaş olarak yer aldığı Trakya Kalkınma Ajansının yürütücüsü olduğu “Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli ile Kariyer Hizmetleri Verilmesine Yönelik Destek Projesi” kapsamında düzenlenen Kamuoyu Bilgilendirme Toplantısı Trakya Üniversitesi Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek,  Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Ticaret Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, KOSGEB, İŞKUR, OSB yöneticileri, Kariyer Merkezi Müdürleri, iş adamları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin yaptığı konuşmasında, yaklaşık olarak 2.5 yıl önce başladıkları “Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli ile Kariyer Hizmetleri Verilmesine Yönelik Destek Projesi‘nde sona gelindiğini, amaçlarının bölge gençleri için kariyer planları yapmak, onları geleceğe en doğru şekilde hazırlamak olduğunu belirtti.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek “Paydaş olduğumuz proje tamamlanmış olmasına karşın sürdürülebilir olması açısından daha yapacak çok işimiz var. Her bitiş aslında yeni bir başlangıçtır. Proje kapsamında gençlerimize yönelik iş ve sosyal hayat bağlamında önemli faaliyetler yapıldı. Trakya Bölgesi’nde yaklaşık 2.500 sanayi kuruluşu var. Bu kuruluşlarla görüşmeler gerçekleştirildi. Üniversitelerimize düşen görevler de sektörle bağdaşık eğitimler yapılması ve intörn uygulamalara geçilmesidir. Üniversiteler olarak bunu başarabilirsek öğrencilerimiz iş bulma kaygısı yaşamayacaktır. Proje kapsamında oluşturulan web portalları ve veri tabanları da başarıya ulaşmada önemli olacaktır. Projenin devamında da Rektörlerimize, akademisyenlerimize ve kariyer merkezleri çalışanlarına büyük görevler düşmekte. Projeye katkı sunan herkese teşekkür ederim.” dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yaptığı konuşmasında projenin çok sayıda sektörü bir araya getirdiğini, bu sayede kurumların birbirlerini tanıyarak çalışma fırsatı bulduğunu, ve başarıya ulaştıklarını söyledi. Tabakoğlu ayrıca proje sayesinde kariyer merkezlerinin oluşum aşamalarını tamamladığını belirtti.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür proje kapsamında kariyer merkezlerinin kurulmasından sözederek, kapasitelerinin arttığını, öğrencilere kariyer hizmetleri vermeye başladuklarını ve projeinin başarıya ulaşmasında diğer paydaşlarla birlikte önemli görevler üstlendiklerini söyledi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, projeye dâhil oldukları için mutluluk duyduklarını belirterek, proje kapsamında Üniversiteler ile sanayi iş birliğinin güzel bir örneğini sergilediklerini ve sürecin devamı için katkı vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin tarafından günün anısına, Rektörümüz Prof. Dr. Osman Şimşek’e, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür’e ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na plaket takdimi gerçekleştirildi.

Takdimin ardından Trakya Kariyer Projesi Proje Takım Lideri Geoff Fieldhouse bir sunum gerçekleştirdi. Fieldhouse, bu projenin hedef ve amacı hakkında bilgiler vererek başladığı sunumunda “Bölgede yaşayan gençlerin iş olanaklarını arttırmak için Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde bulunan 3 devlet üniversitesinde kariyer merkezlerinin kurulması ve kapasitelerinin iyileştirilmesi gerekiyordu. Bu merkezlerde kariyer hizmetleri vererek öğrencilerin ve yeni mezunların iş dünyasına girişlerinin kolaylaştırılmasını sağlamayı düşündük. Bu kapsamda Trakya Kalkınma Ajansı çalışanlarına ve paydaş kurumlardaki çalışanlara eğitimler verildi. Üniversitelerimizde kariyer panelleri gerçekleştirildi. İş fuarları düzenlendi. Gerek paydaşlardan gerek kariyer merkezlerinden oldukça fazla katılım gerçekleşti. Bu projeyle iş ve eğitim dünyası arasında bir ortaklık tesis ettik. Bu süreçte desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Trakya Kariyer Projesi Proje Kıdemli Uzmanı Emre Smekal, Trakya Kariyer Web Portalı’nı tanıttı. Öğrencilerin, firma sahiplerinin ve tüm paydaşların faydalanabileceği bir sistem olduğunu belirten Emre Smekal sistemin tamamen yerel yazılım uzmanlarıyla hayata geçirildiğini sözlerine ekledi.
 
Trakya Kariyer Web Portalı’nın Ana Tasarımcısı ve Yazılım Lideri Ertaç Paprat sayfanın iş ilanı, duyurular, staj gibi birçok içeriğe sahip olduğunu ifade etti.
 
Trakya Kariyer Projesi Proje Kıdemli Uzmanı Özgür Dirim Özkan, TR21 Bölgesi İş Gücü Piyasası Analizi’ni paylaştı. Bölgenin demografik yapısından ve illerin iktisadi özgürlüklerinden bahseden Özgür Dirim Özkan yapılan çalışmaları olumlu ve olumsuz yönleriyle değerlendirerek  iş gücünün sektörel dağılımına değindi.
 
Proje kapsamında düzenlenen Kamuoyu Bilgilendirme Etkinliği tüm paydaş ve katılımcıların yer aldığı toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12




>