Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in ‘Malazgirt Zaferi''nin 950. Yıl Dönümü’ Dolayısıyla Mesajı
25-08-2021

Türklerin Orta Asya'dan Anadolu'ya gelişlerini ve mücadelesini yöneten büyük komutan ve hükümdar Sultan Alparslan’ın 950 yıl önce kazandığı Malazgirt Zaferi’ni bugün büyük bir gururla anmakta ve yaşamaktayız. Bu şanlı zaferin ardından Anadolu’nun kapılarını aşarak Balkanlar ve Avrupa’ya ulaşan ecdadımız, binlerce yıl sürecek bir medeniyetin temelini bu topraklara atan isimsiz kahramanlardır. Türk Milleti bu sayede ebedi yurduna kavuşmuştur. Aziz Milletimizin bağımsızlığına olan sevdası ile vatanına ve geleceğine sahip çıkmadaki azim ve kararlılığı ise bu yurdun ilelebet bize ait kalmasındaki en büyük güvencemizdir. Malazgirt Meydan Muharebesi, tüm farklılıklarımıza rağmen bir arada olmamızı sağlayan birlik ve beraberlik ruhu ile kazanıldı. Bu ruh var oldukça ülkemizin 2071’e ve nice bin yıllara ulaşmasına hiçbir güç engel olamayacaktır. Bu vesile ile Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları yurdumuz yapmak ve korumak için can veren tüm şehitlerimizi ve milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyor; Malazgirt Zaferi’nin 950. yılının Aziz Milletimiz için kutlu olmasını diliyorum.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN