Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in ‘Malazgirt Zaferi''nin 949. Yıl Dönümü’ Dolayısıyla Mesajı
25-08-2020

Milletimize Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi’nin 949. yılını büyük bir gururla idrak ediyoruz. Malazgirt Meydan Muharebesi sonucunda kazanılan büyük zaferle binlerce yıl sürecek bir medeniyetin temellerini bu topraklara atan kahraman ecdadımız, Anadolu’yu da ebedi yurdumuz yapmıştır. Milletimizin her bir ferdinin bağımsızlığına, vatanına, geleceğine sahip çıkma hususundaki azim ve kararlılığı ise ebedi yurdumuzdaki en büyük güvencemizdir. Malazgirt Zaferi’nin kazanılmasını sağlayan, bugün de farklılıklarımıza rağmen birliğimizi korumamızı mümkün kılan milli birlik ve beraberlik ruhu daim oldukça ülkemizi 2023 hedeflerine, 2053 ve 2071 vizyonuna ulaşmaktan hiç kimse alıkoyamayacaktır. Bu düşüncelerle büyük komutan Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyor; Malazgirt Zaferi'nin 949. yılının Aziz Milletimiz için kutlu olmasını diliyorum.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN

Rektör