Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in ‘21 Aralık Namık Kemal''in Doğum Günü’ Dolayısıyla Mesajı
21-12-2020

Gazeteci, yazar, şair ve fikir adamı Namık Kemal, 21 Aralık 1840 yılında Tekirdağ'da doğmuştur. Bu sebeple ilimizin büyük bir değeridir. Vatan Şairi Namık Kemal, eserlerinde toplumu uyandırmak istemiştir. Gazeteciliğe ve tiyatroya bu nedenle önem vermiştir. Dilimizin sadeleşmesinden de yanadır. Adını taşıyan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak,  ülkemizin geleceğine sahip çıkacak milli ve manevi değerlerimizin bilincinde gençler yetiştirmeyi arzu etmekteyiz. Vatan Şairimize vefa borcumuzu ödemek ve gelecek nesilleri ‘Namık Kemal kimdir?’ hususunda bilgilendirmek için ‘Namık Kemal (Hayatı-Düşünceleri-Eserleri)’ isimli kitabın basımını geçen ay tamamlayarak yayın dünyamıza kazandırdık. Kitabın, Vatan Şairimizin daha yakından tanınmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu düşüncelerle Vatan Şairimiz Namık Kemal'i saygı ve rahmetle anıyor, sanat ve fikir dünyasına kattıkları için şükranlarımı sunuyorum.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN