Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in ‘21 Aralık Namık Kemal''in Doğum Günü’ Dolayısıyla Mesajı
20-12-2019

Gazeteci, yazar, şair, devlet adamı Namık Kemal, 21 Aralık 1840 yılında Tekirdağ'da doğmuştur. Asıl adı Mehmet Kemal’dir. ‘Namık’ adını ona Şair Binbaşı Eşref Paşa vermiştir. Devrinin aydın kişilerinden Mustafa Asım Bey ve Fatma Zehra Hanım'ın oğullarıdır. Vatan ve Hürriyet Şairi Namık Kemal, edebiyatı toplumu uyandırmak, kitlelere hitap etmek için bir araç olarak görür. Gazeteciliğe ve tiyatroya bu nedenle önem verir. Vatan, millet, hürriyet ve istiklal kavramlarını edebiyatımıza sokar. Dilimizin sadeleşmesinden de yanadır. Adını taşıyan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak,  ülkemizin geleceğine sahip çıkacak milli ve manevi değerlerimizin bilincinde gençler yetiştirmeyi arzu etmekteyiz. Bu vesile ile Vatan şairimiz Namık Kemal'i bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN