Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, YÖK Heyeti ile Birlikte Bükreş''te Kongreye Katıldı
17-10-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Balkan Üniversiteler Birliği (BUA) ve Karadeniz Üniversiteler Birliği (BSUN) tarafından Bükreş Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Karadeniz ve Balkan Bölgelerinde Diyalog ve İş Birliği Uluslararası Kongresi’ne Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR başkanlığındaki bir heyetle beraber katıldı.

Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen, 70’in üzerinde üniversite temsilcisi ve öğretim üyesinin katıldığı kongreye Türkiye’den katılan heyette YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, diğer Üniversitelerin Rektörleri ile birlikte Üniversitemiz Dış İlişikler Uygulama ve Araştırma Merkezi (NAKDİM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk ETİ de yer aldı.

Yükseköğretim sistemleri ve üniversiteler arasında iş birliği imkanları ile diyalog konularının ele alındığı kongrede üniversitelerin yöneticileri ve bilim insanları bir araya gelerek, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına katkı sunulmasında üniversitelerin rolleri üzerine görüşmeler gerçekleştirdi. 3 gün süren toplantıda ayrıca Türkiye ile Romanya arasında bilim, teknoloji, yenilik ve yüksek öğretim alanında iş birliği imkanları da görüşüldü.

Toplantının önemini belirten bir açılış konuşması gerçekleştiren YÖK Başkanı ÖZVAR, konuşmasında kongreyi çok önemsediklerini vurguladı. Başkan ÖZVAR, daha sonra gerçekleştirdiği kongre hakkındaki değerlendirmesinde, Romanya’dan bakanlık düzeyinde temsilcilerin de katıldığı kongrede Yunan meslektaşıyla ve Romanya’dan katılan bir profesör ile bölgede barış ve huzur adına üniversitelerin yapabilecekleri iş birlikleri üzerine görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, kongrede bölgedeki öğrencilerin ve öğretim elemanlarının kendi aralarında hareketli olmasını, üniversiteler arası öğretim üyesi, öğrenci hareketliliği çalışmalarını da ele aldıklarını belirtti.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5




>